Drugslab produceerde amfetamine

ESPEL • Do 26 februari 2015 | 11:57 • Donderdag 26 februari 2015 | 11:57
In een drugslaboratorium dat woensdag in Espel is ontdekt, werd amfetamine oftewel speed geproduceerd. Volgens de politie was het laboratorium op het moment van ontdekking deels in werking. Amfetamine is net als XTC een synthetische drug. De fabricage ervan is strafbaar.

Van de vier verdachten die bij het laboratorium aan de Noordermiddenweg werden aangehouden, komen er drie uit Noord-Brabant. Volgens de politie gaat het om mannen uit Breda en Raamsdonkveer. De vierde verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Het lab werd woensdag aangetroffen in een schuur bij een woning aan de Noordermiddenweg. Dat gebeurde toen de politie daar een kijkje ging nemen na een tip over een mogelijke hennepkwekerij. Naast het amfetamine-laboratorium werd ook daadwerkelijk een hennepkwekerij aangetroffen. Zowel het laboratorium als kwekerij zijn volgens de politie intussen ontmanteld..

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel