Machtsstrijd binnen 50 Plus na kritiek op Jansen

Flevoland 1 maart 2015
Erik Boshuijzen
Er is een machtsstrijd ontbrand binnen 50 Plus Flevoland. De huidige fractievoorzitter in Provinciale Staten en nummer 5 op de kandidatenlijst, Erik Boshuijzen, heeft felle kritiek op lijsttrekker Wout Jansen.

Boshuijzen heeft signalen dat kiezers op 18 maart niet op 50 Plus stemmen, omdat ze de toon van Jansen in de campagne te grof vinden. Ook verwijt hij Jansen dat die zich te veel richt op kritiek op het kabinet en te weinig op Flevolandse zaken.

Boshuijzen is een campagne begonnen om meer voorkeursstemmen te krijgen. Hij ontkent dat hij een coup pleegt tegen Jansen. Wel geeft hij toe dat hij vecht voor zijn positie, nadat hij door de partij niet tot lijsttrekker was gekozen.

In een reactie zegt Wout Jansen dat hij verbaasd is over de ophef. Er is volgens hem geen sprake van een machtsstrijd binnen 50 Plus. Hij hoort alleen positieve geluiden over de campagne, die niet alleen belangrijk is voor Provinciale Staten maar ook voor de Eerste Kamer. Daarbij hoort duidelijke taal, want met softe taal win je geen stemmen.
Jansen heeft geen idee waarover Boshuijzen het heeft, maar het staat elke kandidaat vrij om zoveel mogelijk voorkeurstemmen te behalen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer