Burgemeester Dronten en hoogleraar in discussie over grondwet

Dronten 2 maart 2015
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten is met een hoogleraar van de Wageningen Universiteit in discussie over het flyeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hoogleraar Van der Meulen laat in een open brief aan de burgemeester weten dat Dronten de grondwet overtreedt door beperkingen te stellen aan het politiek flyeren op straat. Daarmee zou de vrijheid van meningsuiting geschonden worden.

In een reactie laat de burgemeester weten dat de gemeente in haar recht staat en op deze wijze wil voorkomen dat er afval op straat terecht komt. De discussie begon ruim een week geleden toen de Flevolandse politieke partij 50 Plus aan de bel trok. Die beklaagde zich erover dat in Dronten bijna 40 euro betaald moet worden om verkiezingsfolders te verspreiden. De hoogleraar adviseert de partij in de open brief bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeente en desnoods naar de rechter te stappen.

Burgemeester Aat de Jonge nodigt de hoogleraar uit om bij een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een voordracht te houden over de betekenis van de APV.© omroep flevolandsitemap | disclaimer