Gezinnen met verblijfsvergunning duur uit

Almere 7 maart 2015
Asielzoekers die in 2014 een verblijfsvergunning kregen en in Almere kwamen te wonen, waren duur uit. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de PvdA.

De partij wilde van het college onder meer weten hoeveel vergunninghouders een betaalbare woning kregen toegewezen. Vergunninghouders zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen en verhuizen vanuit het opvangcentrum naar een eigen woonruimte.

In 2014 waren er 45 huishoudens die in Almere een woonplek kregen toegewezen. Daarvan kregen 15 huishoudens een woning boven de zogenoemde aftoppingsgrens. Boven deze grens krijgen huurders geen huurtoeslag meer. Vooral meerpersoonshuishoudens waren duur uit. Van de 20 meerpersoonshuishoudens, kregen er zes een betaalbare woning toegewezen.

Het college laat verder in de reactie aan de PvdA weten dat er op het moment afspraken worden gemaakt met de corporaties over het aandeel betaalbare woningen en het totale aanbod van sociale huurwoningen. In de toekomst hoopt de gemeente dat het aanbod een afspiegeling is van de vraag naar betaalbare huurwoningen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer