'Sport- en vrijetijdswinkels slechts een voorbeeld'

ALMERE • Ma 9 maart 2015 | 11:27 • Maandag 9 maart 2015 | 11:27
De Raad van State heeft zich maandag gebogen over het toekomstige Retailpark in Almere Poort. Drie vastgoedpartijen uit Almere Buiten hebben daar nog steeds bezwaar tegen en willen dat de rechter de bouw verbiedt.

Het bezwaar komt onder andere van de eigenaar van Doemere. Die vreest dat de winkels daar veel concurrentie gaan ondervinden van het Retailpark. Gedacht werd dat alleen winkels op het gebied van 'sport en vrije tijd' in het Retailpark mochten komen. Later bleek dat meer was toegestaan.

Winkeliers in het Stadshart die protesteerden wist de gemeente tevreden te stellen. Dit door een nieuwe lijst met toegestane winkeltypes op te maken. Maar de eigenaar van Doemere in Almere Buiten vindt die lijst nog steeds te breed.

De advocaat van de gemeente gaf aan dat het noemen van 'sport en vrije tijd' als winkeltypes slechts een voorbeeld is geweest. Het zou nooit keihard zijn vastgelegd.

De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel