Vrouw ligt weken dood in woning

LELYSTAD • Ma 9 maart 2015 | 21:12 • Maandag 9 maart 2015 | 21:12
Een vrouw uit Lelystad heeft enkele weken dood in haar woning gelegen. Ze overleed in december en dat bleef vervolgens wekenlang onopgemerkt.

Een buurman van de vrouw heeft een brief naar de gemeente gestuurd met daarin de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. De overleden vrouw werd volgens hem namelijk regelmatig bezocht door maatschappelijk werkers.

De gemeente laat weten dat de vrouw vorig jaar weliswaar werd begeleid door het maatschappelijk werk, maar dat dit in mei is gestopt. Toen is de zorg overgedragen aan een andere instantie. Die partij heeft de situatie gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daar wordt nu onderzocht of er aanleiding is voor verdere stappen.

In zijn brief vraagt de buurman zich ook af of de situatie een gevolg is van de veranderingen rond de ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’. Die is op 1 januari ingegaan. De gemeente geeft aan dat dit niet het geval is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel