Buitengebied loopt voorop met snel internet

Flevoland 10 maart 2015
Snel internet in buitengebied Flevoland nu al beschikbaar
Enkele tientallen boeren zijn maandagavond afgekomen op een informatiebijeenkomst over sneller internet in het buitengebied. Het bedrijf Greenet biedt agrariërs op dit moment al de mogelijkheid daartoe. Flevoland loopt hiermee voorop op de rest van Nederland.

Minister Kamp van Economische Zaken kondigde maandag maatregelen aan om de snelheid van het internet op het platteland te verbeteren. Hij wil radiofrequenties vrijgeven die bedrijven vervolgens kunnen gebruiken voor het aanbieden van snel draadloos internet. Op het platteland is snel internet op dit moment vrijwel onmogelijk aangezien het aanleggen van kabels niet rendabel is.

Greenet werkt in Flevoland al met internet via radiofrequenties. Als er genoeg mensen zijn die er gebruik van willen maken, zet het bedrijf in het buitengebied een zendmast neer. Woningen in een omtrek van 5 kilometer kunnen vervolgens snel internetten.

De Partij van de Vrij Poldermensen wil dat er in elk dorp in de Noordoostpolder zo'n zendmast komt. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer