Beheerplan Oostvaardersplassen deze week verwacht

LELYSTAD • Di 10 maart 2015 | 15:44 • Dinsdag 10 maart 2015 | 15:44
Staatssecretaris Sharon Dijksma stuurt deze week een brief naar de Tweede Kamer over een nieuw beheerplan voor de Oostvaardersplassen. Daarin staat hoe er met de grote grazers in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere moet worden omgegaan.

Op dit moment is het beleid dat dieren die dreigen dood te gaan worden afgeschoten door de boswachters van Staatsbosbeheer. Diverse organisaties vinden ook dat onnodig lijden moet worden voorkomen maar benadrukken dat het geen structurele oplossing is voor de overbevolking van dieren in het gebied.

Of de staatssecretaris aan die kritiek tegemoetkomt, is nog niet bekend. Tegelijk met de brief stuurt Dijksma ook een evaluatierapport aan de Tweede Kamer van de Beheeradviescommissie. In dat rapport doen deskundigen op het gebied van wild- en natuurbeheer aanbevelingen over het beheer van de dieren in de Oostvaardersplassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel