Zes jaar cel voor woningoverval

ALMERE • Wo 11 maart 2015 | 16:57 • Woensdag 11 maart 2015 | 16:57
Een 26-jarige man uit Almere is in hoger beroep zwaarder gestraft voor een woningoverval in de Caprastraat in Almere. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Die straf is een jaar hoger dan eerder bij de rechtbank in Lelystad.

De Almeerder heeft in 2011 samen met twee anderen een woning aan de Caprastraat in de Filmwijk overvallen. Op dat moment waren er in het huis een opa en een oma en hun tienjarige kleinkind aanwezig. Tegen de grootouders werd veel geweld gebruikt. Het jongetje werd vastgebonden en kreeg tape op zijn mond.

De verdachte heeft altijd elke betrokkenheid ontkend en ging in beroep tegen de straf die de rechtbank oplegde. Via een DNA-spoor kwam de politie bij hem uit. Verder verklaarde een vriendin van de Almeerder bij de politie dat hij de overval tegen haar had bekend. De twee handlangers van de verdachte zijn nooit aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel