Provinciebestuurders koploper dienstreizen

FLEVOLAND • Wo 11 maart 2015 | 20:58 • Woensdag 11 maart 2015 | 20:58
Bestuurders van de provincie Flevoland maken de meeste buitenlandse dienstreizen van alle provincies in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland in samenwerking met de NOS en alle andere regionale omroepen.

Met 64 reizen in de afgelopen vier jaar is Flevoland de koploper, gevolgd door Friesland met 43 reizen. Volgens Commissaris van de Koning Leen Verbeek is dat te verklaren door de reizen die hij maakt voor de Raad van Europa. Hij heeft in deze mensenrechtenorganisatie zitting voor Nederland. Verbeek ging hiervoor 16 keer op reis. Deze reizen worden wel meegeteld maar kosten de provincie geen geld. Dat geldt ook voor 20 reizen die gemaakt zijn voor het Comité van de Regio's. Die worden door Brussel vergoed.

Het boven water krijgen van deze cijfers kostte veel moeite. De reizen worden niet allemaal geadministreerd door de provincie omdat zij vanuit verschillende organisaties ondernomen worden. Het bijhouden van de dienstreizen is niet heel overzichtelijk.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel