VVD stelt vragen over veiligheid stations

ALMERE • Wo 11 maart 2015 | 21:27 • Woensdag 11 maart 2015 | 21:27
De VVD in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester Annemarie Jorritsma over de samenwerking tussen de NS en de politie. Aanleiding is een onderzoek van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Daarin staat dat de samenwerking tussen NS-personeel en politie op stations in Almere is verslechterd sinds de spoorwegpolitie in 2013 is opgeheven.

De VVD wil nu weten wat het veiligheidsbeleid op de stations is en wil duidelijkheid over de afspraken die zijn gemaakt rondom veiligheid. Ook vragen de liberalen zich af welke rol de gemeente Almere kan vervullen bij het waarborgen van de veiligheid op en rondom de stations.

De Stichting Maatschappij en Veiligheid sprak voor het onderzoek met medewerkers van de NS en de politie over de veiligheid op stations in Almere, Amsterdam en Arnhem. Volgens het personeel dat daar werkt ontbreekt er nu een centraal aanspreekpunt bij de politie. Het onderzoek wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel