Hond naar dierenarts na eten gebakken spons

Almere 14 maart 2015
Dierenkliniek Almere Buiten heeft vrijdag een hond behandeld die gebakken spons had gegeten. Het dier kreeg een injectie waarna hij moest braken en de spons naar buiten kwam.

Volgens een medewerker van de kliniek rook de spons naar jus. De eigenaar van de hond had eerder al gebakken spons gevonden in zijn tuin in de Seizoenenbuurt, dit keer zag hij dat zijn hond de spons had en ging direct naar de dierenarts.

De afgelopen weken zijn er al verschillende meldingen geweest van wandelaars die gebakken spons vonden. Toch zijn er volgens de politie nog geen gevallen bekend waarbij het ook echt om een spons ging. Vaak bleek het bouwafval te zijn zoals purschuim. De politie ziet daarom nog geen aanleiding om maatregelen te nemen.

Wel wordt via sociale media een handleiding gegeven wat mensen moeten doen als ze iets vinden wat op een spons lijkt. Gevraagd wordt om het voorwerp door midden te knippen en in een bak met water te leggen. Als het een gebakken spons is zet hij uit en ontstaat op het water een olielaagje. De spons moet dan naar de politie worden gebracht voor verder onderzoek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer