Ruzie tussen makers De Nieuwe Wildernis

Flevoland 17 maart 2015
De makers van de succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis hebben ruzie over het verdelen van de winst.

Regisseur Ruben Smit maakte samen met producent Ton Okkerse van EMS films de bioscoophit over de Oostvaardersplassen. Volgens Smit heeft hij een deel van zijn salaris niet ontvangen. Ook is hij het niet eens met de verdeling van de gemaakte winst. Om hoeveel geld het gaat wil hij niet zeggen. Binnenkort dient er een rechtszaak over de kwestie. Producent Okkerse ziet een claim met vertrouwen tegemoet. Volgens hem zijn er geen afspraken gemaakt over de verdeling van de winst. EMS films heeft het project gefinancierd en bezit alle rechten.

De Nieuwe Wildernis was een groot succes. Bijna 700.000 mensen zagen de konikpaarden, de vossen en ijsvogels uit het natuurgebied tussen Lelystad en Almere op het grote scherm. Binnenkort gaat de film ook in Duitsland in première.

Behalve een conflict over geld is er ook een verschil in inzicht over het maken van een film. Ook dat zou een reden zijn dat Okkerse en Smit niet meer samenwerken. Smit maakt nu voor de VARA de serie de Levende Rivier en werkt aan een film over het Waddengebied. Ton Okkerse is bezig met het officiële vervolg op De Nieuwe Wildernis, onder de naam Holland - Natuur in de Delta.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer