Agenten weigerden sirene aan te zetten

Flevoland 20 maart 2015
Agenten weigerden sirene aan te zetten
Flevolandse agenten deden om 12 uur vrijdag als enige niet mee aan de landelijke toeteractie. Alle andere provincies deden wel mee. De politiebonden hadden agenten opgeroepen om een minuut lang hun sirene aan te zetten omdat ze de cao-voorstellen van het kabinet te karig vinden.

Het landelijk actiecomité zegt dat de Flevolandse agenten zich geïntimideerd voelen door de politietop en dat ze alleen mee willen werken aan zwaardere protesten. Wat dat dan zal zijn is nog niet bekend. Een Flevolandse coördinator zegt ook dat de agenten het verwarrend vinden voor mensen op straat als ze ineens met een sirene aan rijden.

De onderhandelingen met de minister van Veiligheid en Justitie liepen vorige maand vast. De bonden zijn ontevreden over de toezeggingen over de loonontwikkeling en de mogelijkheden voor vroegpensioen.

De agenten in onze provincie doen wel mee aan de andere acties. Zo worden er alleen nog maar bonnen uitgeschreven voor grovere schendingen van de openbare orde en veiligheid. In andere gevallen wordt alleen een waarschuwing afgegeven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer