"Dissidente SGP'ers wellicht terug in fractie"

Urk 21 maart 2015
"Dissidente SGP'ers wellicht terug in fractie"
De ledenvergadering werd gehouden in de Sionkerk op Urk
Het bestuur van de SGP op Urk en de twee dissidente raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord zouden praten over een terugkeer van de twee in de fractie. Dat zeggen diverse leden van de partij, die niet voor de camera wilden reageren.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zaterdagmiddag in de Sionkerk op Urk was veel tijd ingeruimd voor de problemen binnen de partij naar aanleiding van de financiële situatie bij het Berechja College. De crisis in de partij ontstond nadat vertrouwelijke informatie over de slechte financiële situatie naar de pers was gelekt.

Op de ledenvergadering waren ook de gemeenteraadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord aanwezig. Zij werden in december uit de SGP-fractie gezet, omdat ze niet volledig wilde meewerken aan een onderzoek naar het lekken van informatie. De twee raadsleden zijn nog wel lid van de partij.

Hakvoort en Woord wilden na afloop van de vergadering niet ingaan op hun eventuele terugkeer in de fractie. Bestuursvoorzitter Louw van der Zwan wilde helemaal niet voor de camera reageren.

De ledenvergadering is trouwens niet afgelopen, maar geschorst. Wanneer de vergadering wordt hervat is nog niet bekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer