Tanja Klip informateur Gedeputeerde Staten

FLEVOLAND • Ma 23 maart 2015 | 14:10 • Maandag 23 maart 2015 | 14:10
Tanja Klip is door de VVD-fractie van Flevoland benoemd als informateur. Ze begint dinsdag met verkennende gesprekken om te kijken met welke partijen een college van Gedeputeerde Staten gevormd kan worden.

Klip is sinds twee jaar dijkgraaf van het waterschap Vallei en Veluwe, voor die tijd was ze wethouder in Coevorden en gedeputeerde in Drenthe. In die laatste functie kwam ze in opspraak vanwege de zogeheten Eurochamp-affaire. Ze zou inhoudelijke informatie over deze fraudezaak hebben gedeeld met een journalist. Volgens de betreffende journalist heeft Klip in een zaak hierover onder ede gelogen. De affaire had geen politieke consequenties voor Tanja Klip.

VVD-lijsttrekker Jaap Lodders is blij met Tanja Klip: “Ik ken mevrouw Klip als een zeer ervaren bestuurder die beschikt over een uitstekend analytisch vermogen. Zij heeft ruime ervaring in collegeonderhandelingen en heeft als dijkgraaf bewezen een onafhankelijke positie in te nemen.”

De verwachting is dat Klip haar werkzaamheden volgende week heeft afgerond en met een advies komt.

Foto: RTV Drenthe

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel