Boshuijzen claimt fractievoorzitterschap 50Plus

Flevoland 24 maart 2015
Boshuijzen claimt fractievoorzitterschap 50Plus
Erik Boshuijzen, die met voorkeurstemmen is gekozen in de statenfractie van 50Plus, claimt het fractievoorzitterschap. Dat zegt hij in een gesprek met Omroep Flevoland.

Boshuijzen vindt het logisch dat hij fractievoorzitter wordt gezien zijn ervaring en omdat hij met voorkeurstemmen in Provinciale Staten is gekozen. Boshuijzen voerde een persoonlijke campagne, omdat het bestuur van de partij de voormalig lijsttrekker op een vijfde plaats had gezet. Ook verweet hij lijsttrekker Wout Jansen te grof te zijn in zijn taalgebruik.

Nu Jansen en Boshuijzen samen de nieuwe 50Plus-fractie vormen, gaan de twee dinsdag om tafel om hun meningsverschillen uit te praten. Dan zal Boshuijzen ook zijn eis om fractievoorzitter te worden op tafel leggen.

De Flevolandse 50PLUS voorzitter Rhianna Gralike laat weten niet blij te zijn met Boshuijzen als fractievoorzitter. 'Boshuijzen claimt fractievoorzitterschap 50PLUS, maar dit gaat niet gebeuren.' schrijft Gralike op twitter.© omroep flevolandsitemap | disclaimer