Vaccinaties opgeschort vanwege Terumo-naalden

FLEVOLAND • Di 24 maart 2015 | 13:15 • Dinsdag 24 maart 2015 | 13:15
Zorggroep Almere en zorginstantie Icare stoppen tijdelijk de vaccinaties bij consultatiebureaus. Bij de inentingen van jonge kinderen worden injectienaalden van het merk Terumo gebruikt. Maar de veiligheid van deze naalden is in het geding.

Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) opgeroepen om deze naalden voorlopig in de ban te doen. Uit de naalden zou onbedoeld lijm kunnen komen, die vervolgens in de bloedvaten terecht kan komen. Hoe schadelijk deze lijmdeeltjes zijn, is nog niet bekend.

De kwestie kwam aan het licht tijdens een uitzending van EenVandaag gisteravond. Ook GGD Flevoland en Zorggroep Oude en Nieuwe Land geven gehoor aan de oproep van het RIVM. Toch kunnen zij hun vaccinaties vooralsnog door laten gaan, omdat de organisaties voldoende alternatieve naalden in huis hebben. Daarnaast zijn er extra naalden besteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel