Almeerder van dichtbij door hoofd geschoten

Almere 24 maart 2015
De 24-jarige Lorenzo Hardy uit Almere, die vorig jaar december levenloos en ingepakt in plastic in het Twentekanaal bij Markelo werd gevonden, is van dichtbij door het hoofd geschoten. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting voor de rechtbank in Almelo, waar twee verdachten terecht stonden voor de moord op de Almeerder.

Lorenzo Hardy zou op 16 december met een vriend naar Twente zijn gekomen om de twee verdachten uit Hengelo en Neede te beroven, vermoedelijk van een partij drugs. Tijdens die zogenaamde ripdeal zou Hardy een pistool tegen het hoofd van de verdachte uit Hengelo gezet hebben en twee keer hebben geschoten. Het wapen weigerde aldus de advocaat van de 42-jarige Hengeloër. Op dat moment werd het slachtoffer zelf van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Wie er schoot wil de verdachte uit Hengelo niet verklaren. De andere verdachte, een 54-jarige man uit Neede beroept zich op zijn zwijgrecht.

In het politieonderzoek zijn panden in Hengelo en Neede onderzocht. In het bedrijfspand in Hengelo, eigendom van de verdachte, zou de schietpartij hebben plaatsgevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er inderdaad bloedsporen zijn gevonden in een gang van het gebouw. Het wapen waarmee Hardy door het hoofd werd geschoten is niet gevonden.

De 42-jarige verdachte uit Hengelo is dinsdag op vrije voeten gesteld, omdat hij er niet langer van verdacht wordt de schutter de zijn. De zaak gaat op 9 juni verder.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer