Verbouwing Kunstlinie twee miljoen duurder

Almere 25 maart 2015
Verbouwing Kunstlinie 2 miljoen duurder
De verbouwing van het gebouw De Kunstlinie aan het Weerwater in Almere kost 2 miljoen meer dan eerder was becijferd. Het gebouw moet volgens het stadsbestuur voor 3,5 miljoen euro worden verbouwd, zodat het een kunstgebouw met een ambitieuze programmering kan worden. 1,5 miljoen moet uit het Investeringsprogramma Flevoland Almere van de provincie komen.

Eerder berekende oud-zakelijk directeur Patrick van Mil van het Stedelijk Museum Amsterdam, dat een totale uitgave van 1,4 miljoen euro genoeg was. Maar bij de uitwerking van het plan werd duidelijk dat er meer verbouwd moet worden. Ook zijn nu de inrichtingskosten in het totaalbedrag opgenomen.

Doelstelling organisatie Kunstlinie Almere Flevoland
De politiek besloot in 2012 dat verschillende Almeerse culturele organisaties in het gebouw moesten worden samengevoegd onder de noemer Hectare Cultuur. De nieuwe organisatie neemt die naam niet over en wil verder als Kunstlinie Almere Flevoland, kortweg KAF.
Het is de bedoeling om in het pand theater, exposities en educatie-aanbod te combineren. Dit moet zo gebeuren, dat het aantrekkelijk is voor mensen uit de stad, provincie, Nederland en het buitenland. Hoeveel bezoekers dat jaarlijks moet trekken, is onduidelijk.

Het nieuwe culturele seizoen in De Kunstlinie
Er komt extra aandacht voor Almeerders van 30 jaar of jonger die hier geboren en getogen zijn. Het idee daarachter is dat als de organisatie deze mensen nu niet over de drempel kan krijgen, De Kunstlinie in de toekomst ook geen betekenis heeft. Zo moeten er toneellessen komen die speciaal bedoeld zijn voor 15-plussers.

Meer bezoekers moeten naar het theater worden getrokken met festivals en evenementen. Als vervolg op de Libelle Zomerweek op het Almeerderstrand kunnen in De Kunstlinie bijvoorbeeld Libelles Warme Winterdagen met voorstellingen, muziek en glühwein worden gehouden.

KAF wil verder een samenwerking aangaan met Lego Nederland/Benelux. In de hal wordt de stad met speciale Lego-blokjes nagebouwd en iedereen kan daaraan meebouwen. Daarvoor worden ook masterclasses Stedenbouw gegeven.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het plan. Woensdagavond krijgen zij tijdens een rondleiding uitleg van directeur Jeroen van der Wiel. Volgende week wordt het plan behandeld op de Politieke Markt. Het is de bedoeling dat eind september het nieuwe culturele seizoen in De Kunstlinie van start gaat.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer