PvdA vraagt niet om hertelling stemmen verkiezingen

Flevoland 25 maart 2015
Fractievoorzitter Peter Pels
De PvdA vraagt niet om het hertellen van de stemmen die zijn uitgebracht bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat zei fractievoorzitter Peter Pels tijdens de statenvergadering woensdagmiddag.

De partij vindt het opnieuw tellen van alle stemmen in de provincie een te zwaar middel. Bovendien is het nog maar de vraag of dat tot een andere uitslag zou leiden. De PvdA overwoog hertelling, omdat zij vijf stemmen te weinig zou hebben gehad voor een vierde zetel.

De PvdA legt zich neer bij het advies van de Commissie Geloofsbrieven. Die zei dinsdagavond al dat er in de verkiezingsuitslag geen onrechtmatigheden zijn geconstateerd. De commissie onderzocht de stukken van alle bijna 200 stembureaus in Flevoland. Aanleiding was de opmerking van het centraal stembureau maandag dat er met 68 stembiljetten fouten zijn gemaakt, die niet goed te verklaren zijn.

PvdA-fractievoorzitter Pels betreurt het dat er op de dag van de verkiezingen zoveel fouten zijn gemaakt. Zo ontbraken er op stembureaus in Almere formulieren en moesten sommige stembureaus een tijdje dicht. Hij pleit voor betere instructies aan de stembureaus bij volgende verkiezingen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer