Geen treinverkeer door stroomstoring

Flevoland 27 maart 2015
Stroomstoring in Almere
Geen treinverkeer door stroomstoring
Geen treinverkeer door stroomstoring
UPDATE 21:15: De NS raadt mensen af om nog een poging te doen met de trein richting Amsterdam te reizen. 

Er rijden nog steeds geen treinen van Almere richting Amsterdam en Utrecht door de stroomstoring van vrijdagochtend. De NS verwacht de hele dag nodig te hebben om de treinen weer volgens rooster te laten rijden. Gestrande reizigers in Almere Centrum zijn opgevangen in de centrale hal door medewerkers van de NS. Er rijden nu wel treinen tussen station Almere Muziekwijk en Lelystad en Dronten.

De NS heeft een extra taxibusje ingezet om een stewardess en vakantiegangers snel naar Schiphol te brengen. Connexxion zet extra bussen in op de lijnen naar Amsterdam en Hilversum om de gestrande reizigers te vervoeren.

Verschillende delen van Almere zijn vrijdagochtend getroffen door de grote stroomstoring, die ongeveer een half uur heeft geduurd. Volgens netbeheerder Tennet is de storing veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Daardoor zitten ook grote delen van Noord-Holland zonder stroom.

De stadsverwarming in Almere is door de stroomstoring ook uitgevallen. Volgens energiebedrijf Nuon moet de verwarming het vrijdagmiddag weer doen.

Het gebouw van Windesheim Flevoland is ontruimd tijdens de stroomstoring. Ook studenten die op dat moment een tentamen maakten moesten naar buiten. De hogeschool bekijkt welke gevolgen dat heeft voor de gemaakte tentamens.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de stroomstoring. Hij vindt dat er lessen getrokken moet worden om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt..© omroep flevolandsitemap | disclaimer