"Floriade bol van lulkoekbingoterminologie"

Almere 27 maart 2015
Almeerder Gerard Verhoef ergert zich aan de gemeente Almere. En dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd waarin hij zijn onvrede kenbaar maakt. 

Verhoef heeft geen enkel vertrouwen in de organisatie van de Floriade, onder andere omdat die zich van Engelse termen bedient.

Ook ergert hij zich aan het feit dat de gemeente spreekt over een wereldtentoonstelling in plaats van tuinbouwtentoonstelling. Lees zijn brief aan de gemeenteraad hieronder.

LS,

Ik kreeg zojuist een brief in de bus over de Floriade 2022 en ik wil graag de gemeenteraad en het organiserend projectbureau deelgenoot maken van mijn bezwaren hierover.

De eerste zin van de brief die zojuist werd bezorgd luidt: "Het is alweer twee jaar geleden dat bekend is geworden dat we 2022 allemaal in onze agenda moeten zetten." U weet het wellicht niet, maar als ik een papieren agenda heb, dan kan ik niets met 2022 en als ik een digitale agenda gebruik, dan staat 2022 daar vast al in. Dat ik 2022 in welke agenda dan ook zou moeten zetten is niet alleen bevoogdend, maar ook onmogelijk. De tweede zin "Want dan vindt de Floriade plaats in Almere." Is geen zin. Als een dergelijke tekst gewenst is, dan als bijzin, gescheiden door een komma in plaats van een punt. Ik zal op die manier niet de gehele brief doorlopen, maar toch even zin nummer drie, waar u spreekt over de wereldtentoonstelling Floriade die naadloos aansluit bij de ambities van Almere als Growing Green City. Ik raad u aan even op wikipedia te kijken wat onder een wereldtentoonstelling wordt verstaan en dan te bedenken of een Nederlandse tuinbouwtentoonstelling daar onder valt. Kennelijk moet het allemaal nog wat verder opgeblazen worden door de tuinbouwtentoonstelling van (nep) internationale allure te voorzien door de Engelstalige aanduiding "Growing Green City".

Laat ik duidelijk zijn, ik heb niets tegen een tuinbouwtentoonstelling, zeker niet in Flevoland, maar de toon en inhoud van de brief doen het ergste vrezen. Ik heb geen enkel vertrouwen in een organisatie die zich van dergelijke opgeblazen lulkoekbingoterminologie bedient. Het doet me al te zeer denken aan de gênante mislukking rond de schaatsbaan, niet geheel toevallig ook gesierd met een Engelstalige naam: "Icedöme". Ik verzoek u de Floriadeplannen in het vervolg met de nodige soberheid en bescheidenheid te behandelen. Almere is een fijne stad om in te wonen. Het telkens opnieuw overcompenseren van een kennelijk bij sommigen aanwezig minderwaardigheidscomplex is in het geheel niet nodig.

Hoogachtend,

G. L. M. Verhoef

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer