Vrouw moet uit de buurt van buurman blijven

LELYSTAD • Za 28 maart 2015 | 12:25 • Zaterdag 28 maart 2015 | 12:25
De Lelystedelinge die haar buurman vorig jaar probeerde te doden in zijn slaap, mag de cel uit. De vrouw zat in voorlopige hechtenis, maar die is door de rechtbank geschorst onder voorwaarde dat ze geen contact heeft met het slachtoffer en ze niet in zijn buurt komt.

De Lelystedelinge zou in september het huis van haar buurman zijn binnen geslopen en hem in zijn slaap hebben aangevallen. Ze wordt ervan verdacht dat ze vervolgens de man mishandelde met een zaag en met een stuk gereedschap waaraan een schroef, stanleymes en metalen plaatje waren vastgeplakt. Daarnaast zou ze de man met een klauwhamer hebben bedreigd.

Zelf beweert de vrouw dat ze dit deed uit zelfverdediging; de buurman zou haar juist hebben opgezocht. In juni gaat de zaak verder. De voorlopige hechtenis is geschorst, omdat de vrouw een veertienjarige dochter heeft. Die woont nu bij een familielid in Purmerend. Daar trekt de Lelystedelinge bij in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel