Vrouw eist rijbewijs terug

LELYSTAD • Di 31 maart 2015 | 8:36 • Dinsdag 31 maart 2015 | 8:36
Wist een jonge Afghaanse vrouw uit Lelystad dat zij een jaar geleden bij een corrupte examinator in Akersloot haar rijexamen haalde? Die vraag stond maandag centraal op de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. De vrouw uit Lelystad eiste daar haar rijbewijs terug dat door het CBR is ingetrokken.

De corrupte examinator heeft bekend dat hij 290 kandidaten heeft laten slagen tegen betaling. Hij werkte samen met 6 rijscholen. Het CBR heeft van 197 verdachte kandidaten het rijbewijs ingetrokken. Aan al deze kandidaten is een nieuw gratis rijexamen aangeboden.

De vrouw uit Lelystad is een verdachte kandidaat omdat zij eerst 6 keer is gezakt en daarna bij 2 verdachte rijscholen in Amsterdam heeft gelest. Bovendien heeft de vrouw rijexamen gedaan in Akersloot. Dat is verdacht ver van Lelystad volgens het CBR. De vrouw doet op 11 april opnieuw rijexamen. Maar toch wil zij ook een uitspraak van de rechter. Die doet op 13 april uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel