Onderzoek: ontwikkeling Flevokust in fases

LELYSTAD • Wo 1 april 2015 | 15:09 • Woensdag 1 april 2015 | 15:09
De gemeente Lelystad kan het bedrijventerrein Flevokust zelf ontwikkelen, maar dan wel in fases. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het onafhankelijke financiële bureau BBN. Het college van burgemeester en wethouders neemt de conclusies van het onderzoek over.

In december wilde een meerderheid van de gemeenteraad dat er twee varianten zouden worden uitgewerkt voor de ontwikkeling van het binnendijkse bedrijventerrein. De raadsleden wilden onder meer onderzocht hebben wat de financiële en milieutechnische risico's zijn als de gemeente het terrein zelf zou ontwikkelen of als de provincie dat doet.

Uit dat onderzoek blijkt dat de gemeente Lelystad het financieel alleen kan behappen als Flevokust in delen wordt ontwikkeld. In eerste instantie gaat het om ruim eenderde van het totale bedrijventerrein van 21 hectare. De politiek neemt binnenkort een besluit over de ontwikkeling van bedrijventerrein Flevokust.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel