Lokale omroepen overtuigen politiek niet

Almere 2 april 2015
Omroep Almere vraagt te veel subsidie en krijgt geen steun van een meerderheid van de gemeenteraad als er om een omroeplicentie wordt gevraagd. Dat bleek na afloop van een presentatie aan de Almeerse politiek van de twee gegadigden die een lokale omroep willen beginnen.

Omroep Almere vraagt meer dan 100.000 euro subsidie per jaar. Op dit moment is er 47.000 euro subsidie beschikbaar. D66, de VVD, Leefbaar Almere en de PVV willen de subsidie niet verhogen, waardoor de kansen voor Omroep Almere nihil zijn.

De andere kandidaat voor de lokale omroep-licentie is Media036. Dit initiatief vraagt de huidige subsidie en hoopt zo’n 450.000 euro los te krijgen van het bedrijfsleven. Raadsfracties geloven niet dat dit lukt en zijn ook huiverig om dit initiatief te steunen. Zowel D66, als de PVV en de VVD zinspelen op een derde optie: helemaal geen lokale omroep meer in Almere.

Verantwoordelijk wethouder Frits Huis verwacht deze maand nog met een voorstel naar de gemeenteraad te komen en daarbij is niet uitgesloten dat er een negatief advies komt voor de beide aspirant omroepen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer