Miljoeneninvestering voor duurzame energie

Almere 8 april 2015
Miljoenen voor duurzame energie
De gemeente Almere wil dat inwoners, woningcorporaties, verenigingen en bedrijven de komende jaren flink gaan investeren in duurzame energie. Doel is dat de stad in 2018 voor 40 procent draait op schone energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen. Op dit moment is dat 7 procent.

Om mensen over te halen te investeren in duurzame energie trekt de gemeente 8,7 miljoen euro uit. Daarvan wordt 5 miljoen gebruikt om Almeerders een goedkope lening te geven. Dat geld kunnen ze dan gebruiken om bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen.

Wethouder Henk Mulder hoopt dat mensen overtuigd raken door duidelijk te maken dat investeren in duurzaamheid een lagere energierekening oplevert. Ook noemt hij als voordeel dat Almeerders dan minder afhankelijk zijn van Russisch gas en de stijgende olieprijs.

Waar in de rest van Flevoland vooral wordt ingezet op windenergie wil Almere zich richten op zonne-energie. De wethouder beseft dat windmolens meer opleveren, maar hij merkt dat er veel weerstand is tegen nieuwe molens.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer