Keuze voor Media036 als nieuwe lokale omroep

Almere 8 april 2015
Wethouder kiest voor lokale omroep Media036
Wethouder kiest voor lokale omroep Media036
De gemeente Almere wil dat Media036 de nieuwe lokale omroep van Almere wordt. Het college van b en w stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de voordracht van Media036 aan het Commissariaat van de Media. Die instantie geeft namens de overheid de vergunning uit aan lokale omroepen Het college kiest onder meer voor Media036, omdat de omroep minder subsidie vraagt dan Omroep Almere, die ook in aanmerking wilde komen voor de zendvergunning.

Media036 wordt geleid door Willem Miermans die al meerdere lokale commerciële mediabedrijven heeft. Miermans belooft met zijn omroep voor een subsidie van 47.000 euro dagelijks een TV journaal te maken van een uur. Ook is er 24 uur per dag een radiostation in de lucht en gaat hij nieuws verspreiden via een website. De uiteindelijke begroting komt in de loop van de tijd op 500.000 euro. Het verschil ten opzichte van de subsidie komt uit reclameopbrengsten. Omroep Almere vroeg op voorhand meer dan 100-000 euro subsidie.

Miermans is geen onbekende in Almere. Hij heeft als manager bij verschillende sportclubs gezeten. Ook deed hij aan Citymarketing voor de gemeente Almere, zocht hij sponsoren en organiseerde hij netwerkbijeenkomsten voor de zakelijke markt. Sinds enkele jaren heeft hij het online sportmagazine036. Ook geeft hij auto036 uit, dat gaat over automotive. Hij verdient zijn geld met het verkopen van advertenties. Zowel Miermans van Media036 als oprichter van Omroep Almere, Arie Vleugel, is onbereikbaar voor commentaar.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer