Cultuuronderwijs schrikt van bezuiniging

Almere 9 april 2015
Het Centrum voor Cultuuronderwijs Collage Almere is het bericht dat zij vanaf 2016 75.000 euro minder subsidie krijgt, rauw op het dak gevallen. Dat zegt Paul Macco van het projectbureau dat in opdracht van de gemeente kunst- en cultuuronderwijs op basis- en middelbare scholen verzorgt.

De organisatie krijgt jaarlijks een miljoen euro subsidie. Wethouder Frits Huis wil hierop 75.000 euro bezuinigen om de plannen voor Kunstlinie Almere Flevoland mogelijk te maken. Hij denkt dat dit ook mogelijk is omdat Collage Almere in 2014 geld heeft overgehouden.

Collage Almere zegt dat dit komt omdat de organisatie in 2014 nog aan het opstarten was. De bezuiniging zal volgens Macco juist een grote impact hebben. ,,We zijn al bezig met het maken van een meerjarige programmering. En dit is een behoorlijk bedrag. Dat halen wij niet makkelijk uit de markt." Waarop de organisatie dan eventueel gaat bezuinigen, is nog onduidelijk.

Collage Almere is in augustus 2013 van start gegaan. Inmiddels hebben bijna alle Almeerse scholen zich bij de organisatie aangemeld en worden er zo'n 22.000 kinderen in het basisonderwijs bereikt en bijna 10.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer