Verbouwing Kunstlinie: "Het is alles of niets"

ALMERE • Do 9 april 2015 | 22:30 • Donderdag 9 april 2015 | 22:30
"Of er wordt ingestemd met een verbouwing van 3,5 miljoen euro, of we doen niets". Dat is de keuze die wethouder Frits Huis donderdagavond voorlegde aan de Almeerse gemeenteraad over de Kunstlinie.

Om de Kunstlinie klaar te maken als centrum van cultuur is een grootscheepse verbouwing nodig. Het plan dat daarvoor is gemaakt kan volgens Huis maar op één manier worden uitgevoerd en daar hangt een prijskaartje aan van 3,5 miljoen euro. Bovendien is dit ook het plan op basis waarvan de provincie 1,5 miljoen euro mee gaat betalen.

Sommige partijen voelen zich door deze stellingname van Huis met de rug tegen de muur gezet. Marcel Benard van de Christen Unie wil wel dat de plannen voor de Kunstlinie worden uitgevoerd, maar niet voor 3,5 miljoen euro. Ook collegepartij D66 vindt de verbouwingskosten te hoog. 23 april wordt opnieuw gesproken over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel