Lowlandsgangers als proefkonijnen

BIDDINGHUIZEN • Do 9 april 2015 | 23:06 • Donderdag 9 april 2015 | 23:06
Festival Lowlands in Biddinghuizen wil dit jaar met wetenschappers in zee die onderzoek doen op het festival. Die zouden bijvoorbeeld kunnen meten welk effect muziek op mensen heeft, of observeren hoe grote publieksstromen zich bewegen.

Daarom roept Lowlands wetenschappers op om met ideeën te komen. Die kunnen tot 22 april worden ingediend. Vervolgens wordt er samen met tijdschrift New Scientist beoordeeld welke voorstellen het beste en het leukste zijn om uit te voeren. De resultaten worden later gepubliceerd in het blad. Een woordvoerder benadrukt dat er geen onderzoeken worden gedaan die in strijd zijn met de privacy van bezoekers of voor hinder zorgen bij de festivalgangers.

Overigens houdt Lowlands zich al langer bezig met wetenschap. De afgelopen tien jaar konden bezoekers colleges volgen bij de Lowlands University. Maar de organisatie vond dat het tijd was voor iets nieuws en vervangt dit jaar de colleges door onderzoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel