Taxatie grond De Deel valt miljoenen lager uit

NOORDOOSTPOLDER • Do 9 april 2015 | 23:25 • Donderdag 9 april 2015 | 23:25
De gemeente Noordoostpolder heeft de grond voor de bebouwing van het gebied rondom De Deel in Emmeloord opnieuw laten taxeren. Daaruit blijkt dat de grond nu 5,6 miljoen euro waard is. Terwijl het gebied voor bijna 9 miljoen euro in de boeken staat.

De gemeente zou dat bedrag krijgen van projectontwikkelaar Provast voor de verkoop van de grond. Maar omdat de afgelopen tien jaar de plannen voor De Deel niet van de grond kwamen, heeft de gemeente de samenwerking opgezegd. De bijna 9 miljoen euro heeft Noordoostpolder daarom nooit ontvangen, terwijl het geld al wel is uitgegeven.

Om het gat in de begroting te dekken, wordt er nu een voorziening van 3,2 miljoen getroffen. Dat bedrag heeft de gemeente eerder al opzij gezet. Wethouder Henk Suelmann heeft goede hoop dat het gebied rondom De Deel met een nieuw plan voor de huidige taxatiewaarde van 5,6 miljoen euro kan worden verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel