Werkstraf en stadionverbod geëist voor voetbalrellen

ALMERE • Vr 10 april 2015 | 8:23 • Vrijdag 10 april 2015 | 8:23
Tegen supporters van voetbalclub NEC is een werkstraf van 240 uur geëist plus een landelijk stadionverbod van 2 jaar. Justitie eist die straf voor het aandeel dat zij hebben gehad in de rellen 3 oktober vorig jaar bij Almere City FC.

Vrijdag moesten tien supporters voorkomen voor betrokkenheid bij de rellen. Volgens de officier van justitie hebben de rellende NEC-supporters het geweld tegen de Almere City-supporters gezamenlijk gepland.

Het geweld door de NEC-aanhangers begon toen hun ploeg met 1-0 voor kwam. Na een half uur spelen begonnen ze onder meer met riemen op Almeerse supporters in te slaan. Sommigen gingen zelfs het veld op. De scheidrechter moest de wedstrijd daarom ook staken. De verdachten zeggen dat ze zich in het nauw gedreven voelden omdat ze per ongeluk op de tribune met Almere City-supporters zaten. Ze vinden dat ze daar eerder door politie en stewards hadden moeten worden weggehaald. De uitspraak volgt op 24 april.









WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel