'Illegale Urker' krijgt toch verblijfsvergunning

URK • Ma 13 april 2015 | 16:57 • Maandag 13 april 2015 | 16:57
De uitgeprocedeerde asielzoeker Syros Saïdi uit Iran heeft toch een verblijfsvergunning gekregen. Dat laat Krijn de Jong uit Urk weten. Saïdi slaapt al bijna een jaar bij hem op zolder nadat zijn eerste asielaanvraag als politiek vluchteling werd afgewezen.

Saïdi diende een herhaald asielverzoek in met als reden dat hij christen is geworden. Hij liet zich onder andere in de Christelijke Gereformeerde Kerk op Urk dopen. Het zou voor hem te gevaarlijk zijn om als christen te worden teruggestuurd naar Iran. In afwachting van de beslissing van de IND hierop nam De Jong de illegaal in huis. Hij vond dit een 'bijbelse opdracht'.

Ook nu Saïdi weer recht heeft op opvang in een AZC mag hij bij de familie De Jong blijven logeren. Inmiddels heeft hij ook werk bij een visverwerkingsbedrijf op Urk.

"We zijn God enorm dankbaar dat hij in Nederland mag blijven," aldus De Jong. Saïdi gaat nu proberen of hij zijn vrouw en kinderen kan laten overkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel