Toch financiële strop pier Weerwater

Almere 17 april 2015
De gemeente Almere moet 150.000 euro meer uittrekken voor de aanleg van een pier in het Weerwater. Daarmee kost de steiger uiteindelijk bijna 1 miljoen euro. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota 2015.

De pier hoort bij het veiligheidsmuseum P!t en is bedoeld om boten aan te leggen die vroeger werden gebruikt door de politie en brandweer. Maar uit de Voorjaarsnota blijkt dat de aanlegsteiger niet veilig genoeg is voor het afmeren van de monumentale boten, omdat meerpalen ontbreken. Die waren niet in het ontwerp van de Almeerse architect Rene van Zuuk meegenomen. Het ontwerp was ook te ingewikkeld waardoor de bouw een jaar vertraging heeft opgelopen. De pier zou in het voorjaar van 2014 opengaan, maar is nog steeds niet af.

De gemeente verklaarde in januari nog dat de vertraging bij de bouw nagenoeg geen extra kosten met zich mee zou brengen. Drie maanden later is er dus een tegenvaller van 150.000 euro. Dat geld moet ook uitgegeven worden anders komt de bouw van de pier niet langer in aanmerking voor een subsidie vanuit Europa. Daarmee zou de financiële strop nog groter worden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer