Miljoenen uit fonds voor projecten

ALMERE • Vr 17 april 2015 | 11:20 • Vrijdag 17 april 2015 | 11:20
Almere wil dit jaar ruim 11 miljoen euro uit het Fonds Verstedelijking Almere gebruiken om een aantal projecten in de stad te financieren.

Zo wil het college van burgemeester en wethouders 3,5 miljoen euro investeren in het Rondje Weerwater, om het gebied aantrekkelijk te maken. 1,3 miljoen euro gaat naar het opknappen van het bos Pampushout Zuid. 1 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het nieuwe recycleperron in Almere Haven. En 1 miljoen euro wordt achter de hand gehouden voor eventuele grote projecten in de toekomst, zoals de realisatie van een universiteit.

Het is voor het eerst dat Almere gebruikt maakt van financiële middelen uit het FVA. Het Fonds krijgt elk jaar geld van de rijksoverheid en de provincie Flevoland. Met dat geld wordt de komende twintig jaar gewerkt aan de versterking van de voorzieningen in de stad. In ruil daarvoor moet Almere de woningbehoefte vanuit de Randstad blijven opvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel