Tarieven sportaccommodaties stijgen tot 31 procent

Lelystad 17 april 2015
Tarieven sportaccomodaties stijgen tot 31 procent
De buitensportverenigingen in Lelystad gaan 31 procent meer voor hun sportaccommodaties betalen. Dat heeft het Sportbedrijf Lelystad bekendgemaakt. De tarieven voor de accommodaties van de binnensport stijgen met vier procent en voor de verenigingen die gebruik maken van het zwembad met zeven procent.

Volgens directeur Marcel van Dongen van het Sportbedrijf Lelystad zijn de kosten evenredig verdeeld over de sportclubs. Zo stijgen de kosten voor de buitensportverenigingen het meest omdat die clubs de meeste leden hebben. Uitgangspunt was dat een lidmaatschap van een sportvereniging niet meer dan twee euro per maand extra mag kosten. Dat is voor bijna alle sportverenigingen in Lelystad gelukt. Alleen leden van Motorcross Flevoland en de beachvolleybal vereniging moeten meer dan twee euro per maand meer contributie gaan betalen. Sportbedrijf Lelystad wil met hen om de tafel om tot een goede oplossing te komen.

De prijzen gaan omhoog omdat het Sportbedrijf Lelystad minder subsidie krijgt van de gemeente. 75.000 euro moet nu verdiend worden door verenigingen meer te laten betalen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer