Voetbalclub SVL vindt verhoging niet fair

Lelystad 17 april 2015
Voetbalclub SVL vindt verhoging niet fair
Johan Kuiper van voetbalvereniging Lelystad '67 vindt de verhoging van 31 procent voor hun sportaccommodaties fors. "We betalen al de hoofdprijs voor onze kleedkamers dus ik vind het niet fair om op deze manier de verhogingen te berekenen", aldus Kuiper.

Mark de Vries van basketbalvereniging Flevo Musketiers is blij dat het Sportbedrijf wel heeft geluisterd naar kritiek op de eerdere plannen. Die club krijgt een verhoging van vier procent voor de kiezen. De Vries vraagt zich wel af wat voor gevolgen het heeft voor de ambities van de vereniging. Zo zou de contributie waarschijnlijk vele malen hoger worden voor leden die vaker dan een maal per week trainen. Dat zou een reden kunnen zijn om over te stappen naar een andere basketbalclub.

Sportbedrijf Lelystad maakte bekend dat buitensportverenigingen 31 procent meer voor hun sportaccommodaties gaan betalen. De tarieven voor de accommodaties van de binnensport stijgen met vier procent en voor de verenigingen die gebruik maken van het zwembad met zeven procent.

Volgens het Sportbedrijf Lelystad zijn de kosten evenredig verdeeld over de sportclubs. Zo stijgen de kosten voor de buitensportverenigingen het meest omdat die clubs de meeste leden hebben. Uitgangspunt was dat een lidmaatschap van een sportvereniging niet meer dan twee euro per maand extra mag kosten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer