'Kogge-project gaat miljoenen kosten'

ALMERE • Zo 19 april 2015 | 17:57 • Zondag 19 april 2015 | 17:57
Het goed conserveren en tentoonstellen van de resten van een Almeerse kogge gaat miljoenen kosten. En er is blijvend subsidie nodig. Die inschatting maakt ervaringsdeskundige Kees Hardeman betrokken bij de stichting Kamper Kogge. De stichting heeft een kogge nagebouwd in de haven van Kampen.

Wethouder Frits Huis wil educatieve programma's rond een gevonden kogge laten maken om de geschiedenis van Almere te vertellen. De gemeenteraad heeft aangegeven 100.000 euro te willen uitgeven voor een plan, dat aangeeft hoe de Almeerse kogge het beste is op te graven, te conserveren en tentoon te stellen.

In Kampen werd met ettelijke miljoenen euro's subsidie het kogge-project opgezet. Nu blijkt dat het bedrijfsleven niet wil sponsoren en de belangstelling van het publiek achterblijft. Daarom is voor het benodigde groot onderhoud geen geld.

De Almeerse kogge werd in 1986 in de Kruidenwijk opgegraven. Het scheepswrak uit de middeleeuwen is het oudste dat tot nog toe in Almere is gevonden. De kogge is herbegraven in de buurt van Nijkerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel