AOS: gemeente schetst verkeerd beeld

ALMERE • Ma 20 april 2015 | 21:13 • Maandag 20 april 2015 | 21:13
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) vindt dat de gemeente een verkeerd beeld heeft geschetst over de plannen voor een lokale omroep.

Volgens wethouder Frits Huis zou de AOS niet voldoen aan een aantal eisen om de Almeerse zendmachtiging te verkrijgen, maar de Almeerse Omroep Stichting spreekt dat tegen en eist een rectificatie. De AOS heeft daarover maandagmiddag een gesprek gevoerd met ambtenaren van de gemeente.

Zo bestrijdt de AOS onder meer dat ze te veel geld vraagt van de gemeente. Ook de kritiek dat de omroep te weinig samenwerkt met lokale organisaties klopt volgens de AOS niet.

De Almeerse Omroep Stichting is samen met Media036 in de race om de licentie voor de lokale omroep te bemachtigen. Burgemeester en wethouders hebben al een voorkeur voor Media036 uitgesproken. De gemeente geeft overigens alleen een advies over de zendmachtiging. Het Commissariaat voor de Media bepaalt uiteindelijk wat de nieuwe lokale omroep van Almere mag worden.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel