Gemeente biedt excuses aan voor bizarre lijst

DRONTEN • Vr 24 april 2015 | 11:31 • Vrijdag 24 april 2015 | 11:31
De gemeente Dronten biedt excuses aan Drontenaar Cees Beers aan voor een bizarre lijst die hij van de gemeente kreeg. Volgens de gemeente heeft een voormalig medewerker een fout gemaakt.

Toen Beers vroeg wie zijn persoonsgegevens hadden ingezien zond de gemeente hem een lijst toe met daarop de namen van 18 verschillende advocatenkantoren. Die hadden zijn gegevens opgevraagd vanwege een echtscheiding, terwijl Beers al 41 jaar getrouwd is. Ook een verblijfsvergunning, faillissementsaanvragen en zelfs een overlijden in het buitenland stonden vermeld.

De gemeente zegt dat Beers een verkeerde lijst heeft gekregen. Daarop stonden alle advocatenkantoren genoemd die persoonsgegevens van de man zouden kunnen opvragen. In de praktijk zijn die gegevens nooit aan de kantoren verstrekt. De gemeente Dronten hield eerder vol dat de lijst moest kloppen maar liet uiteindelijk toch onderzoek doen door een expert.

Cees Beers gelooft niet dat een medewerker een verkeerde lijst heeft gestuurd. Hij vermoedt nog steeds dat de gemeente een ernstig automatiseringsprobleem heeft. Beers weet nog niet of hij verdere stappen onderneemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel