Negen jaar geëist voor steekpartij Meerpaaldagen

DRONTEN • Di 28 april 2015 | 15:10 • Dinsdag 28 april 2015 | 15:10
De officier van justitie eist negen jaar cel tegen de 20-jarige Juliano S. uit Lelystad. Hij wordt verdacht van het opzettelijk doodsteken van 17-jarige Akif Korkmaz tijdens de Meerpaaldagen in Dronten, in augustus vorig jaar. Volgens justitie is Juliano volledig toerekeningsvatbaar.

Eerder vandaag zei de verdachte voor de rechtbank dat het slachtoffer in zijn mes was gelopen. Hij zei dat hij zich met zijn zakmes wilde beschermen tegen Korkmaz, toen die op hem af kwam. Volgens de officier was er geen sprake van noodweer.

De aanleiding was een ruzie tussen groepen jongeren uit Dronten en uit Lelystad. Na de steekpartij zou Juliano in paniek zijn geraakt. Hij vluchtte naar Duitsland en werd daar opgepakt en uitgeleverd aan Nederland.

In totaal staan dinsdag vijf verdachten uit Lelystad terecht voor betrokkenheid bij de dood van Korkmaz. Juliano S. wordt door het Openbaar Ministerie gezien als hoofdverdachte.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel