Nieuw onderzoek naar evenemententerrein

LELYSTAD • Di 28 april 2015 | 22:45 • Dinsdag 28 april 2015 | 22:45
Er komt een nieuw onderzoek naar de locatie voor een evenemententerrein in Lelystad. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dinsdagavond een voorstel van PvdA, CDA, GroenLinks en de Inwonerspartij.

Het college van b en w stelde voor grote evenementen te verplaatsen naar De Meent als het terrein is opgeknapt. Kleine evenementen kunnen naast de Waaggarage.

Volgens de PvdA is onvoldoende gekeken naar alternatieven om met name grote evenementen dichter bij het stadshart te houden. Wethouder John van den Heuvel bestreed dat. Volgens hem is er voor de lange termijn geen alternatief beschikbaar, waardoor De Meent de voorkeur krijgt. De raad ging daar dus niet in mee.

De raad stemde ook voor een voorstel van de Inwonerspartij om een parkeerterrein naast scholengemeenschap Arcus geschikt te maken voor campers. Ook dat ontraadde de wethouder, vanwege de kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel