Leerlingen Taalcentrum blijven voorlopig thuis

Almere 29 april 2015
De twaalf alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Almere die betrokken waren bij een massale vechtpartij begin deze maand, krijgen nog tot de meivakantie thuisonderwijs. Dat laat Ruud Pet van het Taalcentrum Almere weten. Na de vakantie krijgen de twaalf weer les op het centrum.

Het Taalcentrum heeft dit besloten om er zeker van te zijn dat de leerlingen zonder spanningen weer op school komen. Bij de vechtpartij op 7 april gingen zo'n 25 jongeren met elkaar op de vuist. Hierbij waren twee groepen betrokken; de scholieren van Taalcentrum Almere uit Eritrea en een groep Arabieren, onder wie een aantal een Egyptische achtergrond heeft. De twee groepen zouden al eerder ruzie met elkaar hebben gehad. Het is nog onduidelijk wat daar de oorzaak van is.

Om te voorkomen dat de ruzies een vervolg krijgen, is het Taalcentrum in gesprek gegaan met een wijkagent, jeugdzorg, gemeente en middelbare school Het Baken, waar het Taalcentrum is gevestigd. Samen hebben ze maatregelen bedacht om ruzies te voorkomen.

Zo worden de twaalf Eritrese leerlingen naar school gebracht en gehaald door jeugdzorg en gaat de wijkagent vaker surveilleren. Ook is er gesproken met de ouders van de andere groep. Die zullen hun kinderen meer in de gaten houden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer