OM eist werkstraffen voor koolmonoxidevergiftiging

ZEEWOLDE • Wo 29 april 2015 | 20:57 • Woensdag 29 april 2015 | 20:57
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep werkstraffen geëist tegen een vader en een zoon uit Harderwijk die een cv-ketel verkeerd zouden hebben aangesloten. Het OM eiste 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. De twee bewoners van de woning op camping Flevonatuur in Zeewolde waar de ketel werd gemonteerd overleden een aantal maanden later aan koolmonoxidevergiftiging.

Volgens justitie was de vader niet voldoende opgeleid om goed een cv-ketel aan te sluiten. De 56-jarige man beweert dat hij de ketel goed heeft opgeleverd en dat het niet zijn schuld is dat de ketel is gaan lekken. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden.

De zoon was naar eigen zeggen alleen aanwezig om spullen aan zijn vader aan te geven, zijn vader had de leiding. De zoon werd eerder door de rechtbank vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging in beide zaken in hoger beroep.

Het hof doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel