Raad Urk akkoord met geheim besluit

URK • Ma 4 mei 2015 | 22:11 • Maandag 4 mei 2015 | 22:11
De Urker gemeenteraad heeft maandagavond unaniem ingestemd met een voorbereidingsbesluit voor een bestemmingsplan. Om welk bestemmingsplan het gaat, bleef tijdens de vergadering vertrouwelijk. De fracties zijn daarover afgelopen donderdag tijdens een besloten overleg geïnformeerd.

Een lid van de winkeliersvereniging Urkerhard sprak in tijdens de korte vergadering. Uit zijn verhaal bleek dat de raad een besluit zou nemen over het winkelcentrum Urkerhard. Volgens het weblog ons.urker.land zou het te maken hebben met de komst van een Jumbo supermarkt in winkelcentrum Urkerhard.

Een voorbereidingsbesluit is een verklaring van de gemeenteraad dat een bestemmingsplan voor het betreffende gebied wordt voorbereid. Tot het zover is, mag er in het bewuste gebied niets meer veranderen.

Tijdens de vergadering was een korte schorsing nodig om de fractie Hakvoort/Woord bij te praten. Dit omdat de fractie vorige week niet bij het besloten overleg aanwezig kon zijn. Nadat raadslid Willard Woord achter gesloten deuren was bijgepraat door wethouder Gerrit Post Jr., werd de vergadering hervat en werd het voorstel aangenomen.







WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel