Almeerder en broer komen terug uit Nepal

ALMERE • Di 5 mei 2015 | 22:36 • Dinsdag 5 mei 2015 | 22:36
Rodrigo Soto Escamilla uit Almere en zijn broer zijn dinsdagavond teruggekomen uit Nepal. De twee waren mee met stichting SRCN Reddingshonden om overlevenden te vinden na de aardbeving van 25 april.

De twee broers hebben verschillende taken uitgevoerd in Nepal. Rodrigo was teamleider en vooral bezig de drie honden en hun begeleiders te beschermen. Zijn broer was met zijn hond daadwerkelijk aan het zoeken naar overlevenden.

Het team begaf zich in gebied waar nog geen andere hulpdiensten waren geweest. Daardoor was de impact van hun aanwezigheid groot. Veel Nepalezen hadden hun laatste hoop gevestigd op de reddingswerkers.

Ondanks alle inspanningen hebben Rodrigo en Ricardo geen overlevenden gevonden, wel veel slachtoffers. Toch hebben ze niet het gevoel dat hun missie is mislukt. Door hun werk hebben veel families hun naasten kunnen vinden die zijn omgekomen door de aardbeving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel