Adviseur stadshart: "Geen gemakkelijke klus"

LELYSTAD • Wo 6 mei 2015 | 12:29 • Woensdag 6 mei 2015 | 12:29
"Geen gemakkelijke klus, maar absoluut niet kansloos." Zo omschrijft Paul Tankink zijn opdracht om binnen 4 maanden een plan voor het Lelystadse stadshart te presenteren. Tankink is door de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren gevraagd te kijken hoe het centrum weer levendig en aantrekkelijk kan worden.

Zijn belangrijkste aandachtspunt is het terugdringen van de leegstand. Tankink noemt het compacter maken van het centrum als een serieuze optie. Dat vraagt wel om offers en investeringen van vastgoedeigenaren. Hij zegt het gevoel te hebben dat die eigenaren nu overtuigd zijn van het feit dat er iets moet gebeuren om het tij te keren. Het is een proces van de lange adem, maar er liggen wel kansen zegt Tankink.

Paul Tankink is jarenlang zelf actief geweest in de vastgoedwereld. Zo was hij onder andere directeur van vastgoedbedrijf Corio. Op dit moment heeft hij een eigen adviesbureau. In september hoopt hij zijn plan van aanpak te presenteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel