Kritiek op bouwplannen bij het Weerwater

ALMERE • Do 7 mei 2015 | 20:30 • Donderdag 7 mei 2015 | 20:30
De gemeente Almere moet duidelijker aangeven waar groen wordt gecompenseerd dat door bouwplannen rond het Weerwater en de Floriade verloren gaat. De provincie vindt dat de gemeente hierover niet helder genoeg is. Dat schrijft zij aan het college van b en w van Almere.

Zo wil de gemeente in de toekomst woningen en bedrijven toestaan in het groen aan weerszijden van de A6, zoals in de Schakelwijk Zuid, het Vroege Vogelbos en rond het kasteel. Het overgrote deel van deze gebieden ligt binnen de ecologische hoofdstructuur. De provincie vraagt de gemeente om aan te geven waar het groen terugkeert.

Ook moet de noodzaak van bouwen in het groen beter worden onderbouwd en dient de gemeente opnieuw de aanwezigheid van beschermde dieren- en plantensoorten in het gebied te onderzoeken.

In een reactie laat de gemeente Almere weten het advies van de provincie te harte te nemen en te verwerken in de mer en het omgevingsplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel